Kläder efter väder

Välj kläder efter vädret

De senaste veckorna har det regnat mer eller mindre konstant. Det var snö ca två dagar i början av december men därefter har regn och stormar ständigt avlöst varandra. Den blå himlen har varit sällsynt skådad och vissa dagar har ljuset inte ens mäktat med att tränga fram genom den grå massan.

För hundägare är detta den period av året man minst gillar. En hund kräver promenader flera gånger om dagen. Det är ett måste. För de som har hundar av modellen större så krävs dessutom längre promenader och inte endast en sväng runt husknuten för att hunden ska hinna kissa innan man själv ska iväg till jobbet.

Rätt kläder för varje vädertyp

I dessa tider och i dessa väder krävs därmed rätt kläder. Med en klassisk regnjacka och en klassisk friluftsbyxa kommer man lång. Det är kläder som klarar vind, snö och regn.

I och med att man som hundägare inte har något val, hunden måste ju ut, så kan man med rätt kläder göra denna procedur trevligare. Det värsta som finns är ju att bli genomblåst och näst intill hinna att frysa ihjäl inom loppet av några minuter och veta att man har fyra kilometer kvar innan man får komma in i värmen.

Vissa påstår att deras hundar inte vill gå ut i regnet. ”Min hund vägrar att gå ut på promenad så fort det regnar” eller ”Min hund gillar inte att frysa så då blir det ingen promenad”. Det kan förvisso ligga någon sanning bakom sådana uttalanden men sanningen är ju att oavsett väder så behöver ens hund komma ut och få motion – inte bara uträtta sina behov och sedan återigen till position: liggandes i hallen.

Didrikson och Fjällräven

När jag går ut med hunden har jag sedan en tid tillbaka alltid en vindjacka från Didriksons och en friluftsbyxa från Fjällräven. Det är perfekt och så fort vi går in i hösten så åker jackan och friluftsbyxan fram för att sedan få hängas kvar tills våren återigen kommer. Min nya friluftsbyxa får dock hänga kvar nästa år. De är nämligen försedda med avtagbara ben och kan på så vis förvandlas till ett par shorts under sommarhalvåret.

Jag tycker fortfarande att det är mindre roligt att gå ut med hunden när regnet öser ner eller termometern visar på allt för många minusgrader, men med rätt kläder så blir aktiviteten mer lättsam. Det gamla klassiska ordspråket ”det finns inga dåliga kläder, bara dåliga väder” stämmer enligt mig till stor del.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *