Vintern är här

Igår kom vintern. Det var minusgrader på morgonen och folk stod och skrapade rutorna på bilen när jag gick till skolan. Jag kom på alldeles för sent att det var så kallt. Mamma brukar säga vilken temperatur det är ute när vi äter frukost men idag hade mamma gått tidigare till jobbet så jag fick ingen förvarning. Jag hade därför givetvis en alldeles för tunn jacka på mig och trodde seriöst att jag skulle frysa ihjäl flera gånger om.

När jag kom till skolan så hackade jag tänder så jag fick ont i huvudet. Så nu blir det till att leta efter en ny damparkas. Jag hade en förra året men den gick sönder när jag var i fjällen. Jag fastnade i en gren när jag åkte skidor och den fick sig en reva.

Jag funderar nu på vilken färg jag ska köpa. Förra året hade jag en röd damparkas men i år funderar jag på att köpa en marinblå. Jag har googlat runt lite på nätet och hittat några jag tycker är snygga. Det är alltid bra att leta på nätet först för att se utbudet, sedan brukar det variera om jag beställer hem eller åker ner på stan. Det finns en hel drös med webbutiker att välja på. Och jag brukar alltid hamna på en webbutik som heter alltiute.se som har stort sortiment av alla former friluftskläder.

Just nu när det snart är juletider så brukar det vara mycket folk på stan och då kan det vara skönt att få kläder hemskickat på posten. Mamma tyckte givetvis att jag ska laga min nuvarande röda damparkas men det har jag ingen lust med. Rött känns inte som en färg jag vill bära ytterligare ett år och jag tycker själv att marinblått klär mig bättre.

Jag har även funderat på att köpa en kortare dunjacka men det känns som att en damparkas är mer användbart trots allt. En kortare dunjacka är ju inte tillräcklig varm om det blir sådan vinter som det var för två år sedan. Den vintern hade jag en kort jacka och jag frös mig igenom månaderna ända tills våren kom.

Nä, en damparkas får det bli. Jag är ju tillräckligt lång för att handla på damavdelningen nu så då finns det dessutom ännu fler olika modeller att välja mellan. Det blir nog till slut en något längre modell i marinblått. Det matchar min vita halsduk och min vita mössa. Jag tycker INTE om när färger på kläder inte matchar. Finns det något värre? Det är typ som att ha mörkblå strumpor till svarta jeans. Usch.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *