Black Friday Rea Sverige

Vad är Black Friday

Black Friday har verkligen tagit fart i Sverige och denna köpdag infaller dagen efter den 4:e torsdagen i november. Detta är dagen efter Thanksgiving i USA. Denna dag har varit stor i USA under en längre tid och även stor i Storbritannien. Black Friday är startskottet för julhandeln och även för juldekorationer, som är stort i USA.

Black Friday tog fart för ett par år sedan, 2013, här i Sverige och 2015 märktes det stor skillnad vad gäller försäljning, framför allt på Internet denna fredag. har nyligen börjat växa sig större även hos svenska e-handlare och fick lite av ett skutt 2013 då bland annat Mediamarkt, Elgiganten och CDON hade kampanjer under denna dag.

Black Friday är här för att stanna

Vi tror absolut att denna dag med alla former av reor är här för att stanna. Helt klart! Det har verkligen växt under senaste åren och fullkomligt exploderat i år, 2016. Black Friday är startskottet även för julhandeln här hemma i Sverige och vi tror framförallt att det kommer att handlas kraftigt på nätet de kommande åren. 2017 kommer visa vägen och nu när betalningarna är säkra på webben, så finns det ingen anledning att köa i stora shoppingcenters, när du kan köpa billiga julklappar och annat direkt via några klick hemma från soffan.

Black Friday hela helgen

Black Friday är ju egentligen bara under fedagen och startar  pågår för det mesta bara under 24 timmar men ibland sträcker den sig över hela helgen. Det kallas då Black Weekend om man skall vara petig, men det namn man arbetar mest med här i Sverige är Black Friday och vi tror att så kommer det att vara även framöver.

black-friday-rea-sverige

Rean pågår ända över måndagen, cybermonday, men husnamnet är ändå Black Friday. De allra bästa fynden gör man på kläder, smink och hemelektronik. Det går självklart att göra bra affärer på massa andra artiklar och inom andra kategorier. Alla butiker har nu följt med i rean och det kommer bara att bli fler under detta året. Alla vill vara med när det skall handlas!

Black Friday ett känt begrepp i USA

Black Friday kommer som sagt från USA och är ett känt gammal begrepp där. Det har som sagt växt även här i Sverige under de senaste åren och verkligen fått uppsving under 2015, 2016 då det exploderade här. Det är riktigt roligt tycker vi här på sajten och det finns massor av härliga fynd att göra och julklappar att köpa.

Dagen inträffar alltid dagen efter Thanksgiving och 2016 så blir det den 25 november. Det blir rekord i år vad gäller antalet produkter som säljs, antalet butiker som är med i rean och antalet pengar som spenderas. Denna dagen så tävlar butikerna om dig som kund och du kan verkligen göra massa fina fynd. Passa på att shoppa när det är billigt!

Black Friday ger bäst rabatter och billigast pris

Namnets på denna dag kommer ursprungligen från Philadelphia under 60-talet, och beror på den stora ökningen av trafik- och fotgängarökningen som naturligt uppstod dagen efter Thankshiving efter allt firande med nära och kära. Många tror att namnet kommer från att butiksägarnas ekonomier gick från rött till svart denna helgen då julhandeln kom igång på allvar, men det sägs inte stämma.

Många lediga i USA under Black Friday

Under denna fredag är det många skolor och arbetsplatser som håller stängt och ger arbetare och elever ledigt för att kunna handla under denna många gånger galna helg. Speciellt galet är det på fredagen under själva Black Friday, men det kan även vara tokhandel under hela helgen på vissa håll.

Många köar hela dagen innan fredagen och sedan under natten innan inför att butikerna skall öppna och starta sina galna reor. En del parkerar sig verkligen i tält och tar plats i kön till sin favoritaffär flera dagar innan fredagen. För att minska skadegörelse och mindre upplopp, så har många butiker startat med rean redan under Thanksgiving. Detta minskar trycket på själva fredagen.

Detta märks inte alls av i Sverige än. Vi kör rean under själva Black Friday och sedan över den helgen som ligger i anslutning till fredagen. Rean sträcker sig i många butiker även över måndagen som ligger i anslutning till helgen. Den så kallade cybermonday. Denna superfredag i USA omsätter ungefär 425 miljarder – enbart under fredagen!

När är Black Friday 2016?

Black Friday 2016 inträffar som sagt 25 november, och i år väntas den massiva REA bli den allra största i svensk historia. Det är en gynnsam dag både för handlare och köpare. Ingen dag är så billig för oss konsumenter och ingen dag omsätter mer än just denna fredag om den fortsätter att växa lika mycket under de kommande åren som den gjort hittills.

Många butiker och handlare hade en ökning på 100 % eller mer förra året vad gäller sin handel denna dag och vi tror att det kommer vara lika bra detta år. Det kan bli den allra bästa dagen någonsin om det vill sig väl för starten av julhandeln. För oss som konsumenter faller datumet perfekt in i tiden för den årliga julhandeln.

Black Friday Sverige

Denna superfredag är här för att stanna! Det kan vi lova. Folk vill göra magiska fynd och handlarna vill sälja drivor med produkter på kort tid, så självklart kommer denna Black Friday vara kvar i kalendern även här i Sverige. Vi här på sajten är otroligt glada att vara en del av denna stora köpdag i Sverige och ser fram emot kommande år då vi förväntar oss slå nya rekord vad gäller försäljning och nöjda kunder.

Du kan göra fynd i fysiska butiker och även på Internet vad gäller alla de reor som finns i hela landet under denna fredag. Se till att du är ute i god tid för att köpa dina varor och se till att hålla koll på vart du skall köpa dina produkter eller tjänster när de är som billigast.

Black Friday butiker

Ellos, Media Markt, Elgiganten, H&M, KappAhl, CDON, Nelly, eleven.se, Komplett.se, Zalando, Stylepit, Boozt.com, Lekmer, Apple och många fler butiker har självklart rea under Black Friday och du kan göra fynd överallt under hela dagen.

Det som började som en liten kul grej i Sverige under 2012, 2013 har nu växt sig till ett fenomen inom handeln! Gör dina fynd under Black Friday!

Ökning av Black Friday under 2016

Postnord har gjort en undersökning och det visar sig att Black Friday ökade med hela 59% mot 2015 och i år omsatte denna magiska fredag ca 3,6 miljarder kronor. På en enda dag! Det kallar vi en Black Friday!

Black Fredag har på kort tid verkligen blivit den köpdag som gäller i Sverige. Inget snack om det! Vi tror även att den kommer fortsätta att växa under kommande år. Den kanske når 5 miljarders strecket redan under 2017. Vem vet! Det vore häftigt om den tog sig ända upp dit omsättningsmässigt!

black-friday-sverige-omsattning

Black Friday numera välkänt i Sverige

94 procent av alla svenskar noterade att det var Black Friday och känner numera till denna relativt nya företeelse i Sverige. Det är verkligen något stort numera! Snabbt av oss svenskar att skapa ett sådant köptryck på bara ett par år. Andra traditioner kan ju ta decennier att bygga upp, men denna start på julhandeln har verkligen satt avtryck.

Under 2017 kommer det bli ännu större och fler butiker kommer att haka på och köra fina reor denna magiska fredag i slutet av november.

Kläder och hemelektronik populärast 2016

Kläder och hemelektronik var de mest populära produkt kategorierna under 2016 vad gäller Black Friday och dessa två kategorier kommer förmodligen att ligga högt vad gäller försäljning även under 2017. Det ser ut som om fler konsumenter har förberett sig väl inför fredagen och redan kollat av vad man skall köpa denna dag.

Många startar ju sin julhandel under Black Fredag och gör många fina fynd till stora rabatter under hela helgen egentligen. Många kör ju Black Weekend och många tenderar till att handla även under Cybermonday. Inget konstigt med det. man vill göra fynd till låga priser!

Julklappar på Internet

Svenskarna kommer att handla 3 av 10 julklappar på nätet i år säger Postnord. De har gjort en gedigen undersökning och svenskarna kommer mer och mer ut på nätet för att köpa sina julklappar. Snabba leveranser och bra priser är några av sakerna som ligger bakom köpen på webben.

Det skall bli spännande att följa utvecklingen av Black Friday här i Sverige och vi ser fram emot att skriva fler nyheter i detta spännande ämne.

Källa: Postnord

Black Friday 24 november 2017

Black Fredag 2017 infaller på den 24:e november. Dagen efter Thanksgiving i USA. Black Friday 2016 var det bästa året för denna handlardag sedan den kom igång på allvar. Det är riktigt roligt att vi svenskar har tagit till oss denna dagen med så stort allvar och den kommer bara att växa med tiden. Tro mig! Detta är bara början!

Lämna en kommentar