De 20 bästa flygbolagen i världen 2015

Gör flygresor med de 20 bästa flygbolagen i världen

Sedan tidernas begynnelse har människor tittat upp för att titta på fåglar som flyger majestätiskt över himlen, med vördnad, intriger och längtan att vi alla kunde flyga. Den mänskliga fantasin är ett kraftfullt verktyg och som har gett oss kraft, definierat oss och gjort så vi kan förstå det okända, men vi har inte kunnat flyga av egen kraft, vi har tänkt, skapat ett fulländat sätt på vårt unika egna sätt att flyga över himlen.

Pionjärerna som skapade tekniken och som ansvarar för oss i luften kunde inte ha tänkt på de transformerande förändringar som skulle följa, av branschen som började den 1 januari 1914 och blev världens första reguljär flygbolag St Petersburg-Tampa Airboat Line med tjänsten som bär pilot och en enda passagerare 21 miles mellan S: t Petersburg och Tampa.

Idag enligt IATA, flyger i genomsnitt mer än 8 miljoner människor varje dag. 3,1 miljarder människor flög under 2013. 3,3 miljarder årliga flygresenärer har redan passerats och det är häpnadsväckande 44% av världens befolkning som genomfört flygresor.

Med över 3,3 miljarder årliga flygpassagerare och över 2000 flygbolag som flyger genom över hela världen, så är det rimligt att tro att passagerarna bör ha en rimlig uppfattning om flygbolagen de flyger de flyger med.

Vi bygger vår ranking på data från Kytra som under World Airline Awards i Paris aviserade världens 100 bästa flygbolag år 2015, baserat på röster de fått genom flygbolagens kunder runt om i världen. Ihop med att ranka flygbolagen så har vi lagt till fler destinationer, länder, antal passagerar- och fraktflygplan, och antalet flygplan på beställning.

De 20 bästa flygbolagen 2015

 1. Quatar Airways
 2. Singapore Airlines
 3. Cathay Pacific
 4. Turkish Airlines
 5. Emirates
 6. Etihad Airways
 7. ANA
 8. Garuda Indonesia
 9. EVA Air
 10. Quantas
 11. Asiana Airlines
 12. Lufthansa
 13. Austrian
 14. Austrian
 15. SWISS
 16. Airfrance
 17. Virgin Australia
 18. Air New Zeeland
 19. Dragonair
 20. Thai
 21. British Airways

Lämna en kommentar