Fördelar med målarbilder och målarböcker

Finns det fördelar med målarbilder?

Det pratas numera relativt frekvent om att det finns fördelar med att färglägga målarbilder både för vuxna och för barn. Det är som vi nämnt tidigare mycket vanligt att folk i alla åldrar färglägger målarbilder hemmavid numera. Både för att det är roligt och för att folk känner sig avslappnande när det gör det.

I denna artikel skall se vilka fördelar man kan förvänta sig när man sätter sig ner med sina pennor och sina målarbilder för att måla en vända.

Att färglägga i målarböcker är inget nytt utan det gjorde man för över 100 år sedan. Redan Carl Jung rekommenderade att man skulle måla för att slappna av och må bättre.

Fördelar med målarbilder – Vilka är de?

Stress avtar

När du sätter dig ner och målar så sjunker stress i både kropp och själ. En viss del av hjärnan får vila när du färglägger dina målarbilder och du känner dig då mer lugn.

Fokusera mera

Din fokusering ökar och koncentrationen blir tränad av att sitta ner med sina målarböcker. Det är ett perfekt sätt att använda hjärnan på och när du försöker att måla innanför de svarta linjerna så anstränger du dig alldeles lagom mycket och koncentrationen får bra träning.

Utför mindfullness

När du målar så utför du en viss sorts mindfullness. Du är här och nu och sitter och ritar(målar i nuet. det är verkligen bra för sinnet och hjärnan mår toppen av att sitta ner med målarböcker en stund helst varje dag.

Tränar synen

När du sitter och färglägger så tränar du din syn. Du får anstränga dig alldeles lagom mycket för att se dina målarbilder och linjerna du skall hålla dig inom för att synen skall få sig en bra träning.

Tränar finmotoriken

När du använder dina pennor eller penslar, så tränar du din egen finmotorik. Den tränas automatiskt vid målandet. Ta dig lite tid när du sitter ner och måla sakta och mjukt. Ingen stress.

Få nya vänner genom dina målarböcker

Det finns ett flertal gemenskaper vad gäller målarbilder och målarböcker både på Internet och i vanliga livet om man så säger. På Facebook finns det flera riktigt bra grupper där du kan träffa likasinnade och det finns massor med folk som träffat nya och spännande kompisar genom sin målning.

Kul att skapa med målarbilder

Att få tid att skapa och vara kreativ med färg och form är ju helt galet roligt på alla sätt! Det är ett sätt att få bara vara en stund och få låta kreativiteten få flöda. Helt galet härligt! Alla de andra fördelarna här ovan är fantastiska men denna sista fördelen med målningen är helt fantastisk!

Här köper du riktigt bra pennor till fina priser! 

Som du nu har förstått så finns det flera fina fördelar med att sätta sig ner och måla i en målarbok. Se till att du blir en av dessa som slappar på ett bra sätt hemma i soffan eller favoritfåtöljen.

Fördelar med målarbilder och målarböcker

Lämna en kommentar