Halsband och olika sorters länkar

Om du planerar att köpa ett halsband så kommer du att upptäcka att det finns ett stort urval av kedjor med olika länkar att välja mellan. Här är en guide som visar olika stilar av kedjor som hjälper dig att hitta det som rätt för dig. Det gör skillnad i att välja rätt typ av kedja, beroende om du har ett hängande hängsmycke från det, eller om du vill bara bära kedjan i sig själv. Vissa kedjor är kraftiga och kan bäras av den som vill stå ut, och vissa är mer eleganta och passar bra med ett hängsmycke som dinglar från den. Nedan är bara några av de olika stilar på halsband som det finns att välja mellan. I många fall finns det armband i samma sorts länk som halsbandet. Perfekt att matcha tillsammans.

Olika typer av länkar för halsband

Ankarlänk

Denna halskedja har länkar som liknar de som kedjan för ett ankare till en båt har. Detta är en populär och snygg kedja som ibland också har ett stag i mitte av varje länk.

Pärlkedja eller kulkedja

Denna kedja har runda pärlor fästade längs kedjan, med ett visst avstånd mellan varje pärla, eller så kan pärlorna vara uppträdda bredvid varandra, med ett litet mellanrum.

Venetiansk kedja eller fyrkantkedja

En halskedja med venetianska länkar består av fyrkantiga länkar kvadrat som liknar en liten låda och som är anslutna till varandra. Det är en hållbar kedja och den passar bra till hängsmycken.

Kejsarlänk

Kejsarlänken består av en invecklad grupp av länkar kopplade till varandra. Den består av runda och ovala länkar, och den ser vackert sliten ut på grund av dess detaljer. Ett halsband med kejsarlänk är kraftigt halsband som inger viss respekt.

Kabelkedja eller länkkedja

En kabelkedja, även känd som länkkedja, består av runda eller ovala länkar av samma storlek. Det är en mycket populär länk och den har en stil som de flesta människor väljer som ett enkelt halsband med ett hängsmycke i.

Figarolänk

En Figarokedja har tillplattade länkar som inte har en enhetlig storlek vad det gäller länkarna. Det har vanligtvis 2 eller 3 kortare länkar omväxlande med en längre länk.

Repkedja

Ett repkedja består av ovala länkar som är kopplade så att de bildar ett repliknande utseende, i en sorts spiraleffekt. Denna kedja är en av de mest mångsidiga av halskedjor och den är älskad av många. Det är robust och har ett sammanvävt utseende. Denna kedja är ett populärt val hos män, på grund av dess styrka, vilket gör det till ett perfekt val för vardagsbruk.

Pansarlänk

Pansarlänken påminner om en kabelkedja där länkarna har vridits och plattats till, så att länkarna är plana. Utmärkande för en halskedja med pansarlänk är de ovala och  tillplattade länkarna i samma storlek. Det förekommer också kedjor som har runda länkar. Dessa valsas sedan för att bli plana. Då blir länkarna delvis tillplattade och är delvis runda.

Lämna en kommentar