Streetwear – gatans mode

Coolaste modet heter Streetwear

Gatans mode eller som det kallas, streetwear, har sitt uppstod i början av 1980-talet. Mannen bakom detta heter Shawn Stüssy.

Streetwear har ju växte enormt sedan denna formen av mode kom och det med all rätta. Det finns inget coolare mode än Streewear modet och det finns en uppsjö med coola företag, som verkligen arbetar stenhårt för att ta fram snygga och häftiga kläder.

Det började så smått med t-shirts, coola huvtröjor, kepsar och sedan exploderade modet med alla former av kläder i alla former av stilar. Det gemensamma är att det är tuffa tryck, alla plaggen har verkligen attityd och det osar av fräckhet!

Ser du någon med streewear kläder, så går de inte förbi utan att du lägger märke till personen. Du ser absolut när man bär streetwear mode. Det sticker ut och syns. Riktigt coolt om du frågar mig.

Antalet företag som verkligen har arbetat fram modet inom streetwear uppgår till över 50 stora företag och antalet växer hela tiden. Klart att företagen med stora ambitioner vill vara med där det händer.

Klassiska kläder inom Streetwear modet:

  • Kepsar
  • T-shirts
  • Jackor 

Det finns en uppsjö med olika plagg och märken, som hör till Streetwear modet och här ovan via länkarna kan du hitta till några av dem.

Detta var lite om Streetwear – Gatans mode!

Lämna en kommentar